Bun venit, vizitator! [ Inregistreaza-te | LoginRSS Feed  | 

Adauga Oferta Cazare

Festivalul Antic Callatis, Mangalia 7- 9 iunie 2014

| Turism Mangalia | 25 mai 2013

Festivalul Antic Callatis va anima între 7 şi 9 iunie 2014 centrul istoric al oraşului Mangalia cu activităţi cultural-educative adresate publicului de toate vârstele. Festivalul  integrează specificul istorico-arheologic şi natural al oraşului Mangalia şi conţine evenimente inter-culturale, artistice, de media vizându-se astfel promovarea intensivă a potenţialului turistic al oraşului şi al Dobrogei.

 

Festivalul Antic Callatis, Mangalia 7- 9 iunie 2013

Festivalul Antic Callatis, Mangalia 7- 9 iunie 2013

Festivalul va demara vineri, 7 iunie, la ora 17.00 cu o Ceremonie de deschidere urmată de o paradă a costumelor antice, în Centrul oraşului Mangalia, pentru a-si stabili, apoi, tabăra langa Muzeul Callatis, in parcul arheologic. Urmează prezentarea echipamentului antic grec cu prezentarea tacticilor de luptă şi lupta. Ziua se încheie cu deschiderea atelierelor antice.

Sâmbătă, 8 iuniet, vizitatorii vor avea oportunitatea de a interacţiona cu dacii, scitii, tracii si grecii mult mai intens, încă de dimineaţă, în cadrul atelierelor de ceramică, împletituri, ţesătorie de mici dimensiuni şi fierărie. Vor urma jocurile autentice de perspicacitate, prezentările de echipament, antrenamentele militare şi concursurile de tir cu arcul şi aruncarea suliţei. In tot acest timp vor rula proiecţii de film – Reconstituire 3D a cetăţilor Tomis, Histria şi Adamclisi, Filmul documentar “Pe urmele Argonauţilor” – prezentarea traseului turistic Constanţa-Histria-Cheile Dobrogei.

Duminica, 9 iulie va începe dimineaţa devreme, la ora 10:00, cu parada intemeietorilor prin oraşul Mangalia, urmând apoi ceremonia de încheiere a Festivalului Antic Callatis.

Prin Festivalul Antic Callatis organizatorii îşi propun să readucă în memoria colectivă perioada de glorie a cetăţii antice Callatis atât de bogată în evenimente şi obiective si personaje istorice. De asemena, Festivalul vizează o deschidere a orizonturilor turistice atât la nivel naţional, cât şi la nivel internaţional asupra oportunităţilor de petrecere a tipului liber pe litoralul românesc, dar şi in zonele extralitorale. În anul 2013, odată cu prima ediţie a evenimentului, vor fi demarcate şi alte activitati de colaborare in reenactment istoric, pentru a putea imbogăţi, pe viitor, oferta turistică, inter-culturală şi artistică a ediţiilor sale viitoare.

Festivalul Antic Callatis este organizat Groove Hour in parteneriat cu Asociaţia de Promovare şi Dezvoltare Turistică Litoral-Delta Dunării si de Primăria Mangalia, cu participarea asociaţiilor de reconstituire istorică din Grecia , Bulgaria si Romania .

7 Raspunsuri la “Festivalul Antic Callatis, Mangalia 7- 9 iunie 2014”

  1. Super tare!

  2. imi place

  3. Ce porcarie !! In perioada 7-9 iunie, aceasta manifestare se adreseaza exclusiv localnicilor. Pacat, mare pacat !! Noi vom ajunge la Mangalia pe 21 iulie…din pacate…

  4. Mangalieni, mangalioti, ceva foarte interesant facut pentru prima oara la noi in oras. Merita vazut.

  5. Pare interesant dar lipsesc conferentiarii, istoricii, punerea in valoare a papirulului recent retrocedat al carui text eu personal nu il cunosc. Mai exista ceva la Mangalia cu mult mai vechi decat cetatea. Acele vietati unice in lume prin metabolismul lor si care sper ca au fost prezervate in pestera in care au fost descoperite. Un eveniment dedicat specialistilor in biologie poate fi organizat la Mangalia pe aceasta tema si desigur poate fi exploatat comercial prin elaborarea unui brand: ,,crevetele care se hraneste cu sulf". Pe de alta parte perioada este destul de putin propice comercial: la inceput de sezon estival, cu turisti putini, copii inca nu au terminat scoala. pare mai mult o proba de festival.

Lasa un raspuns